subota, 27. veljače 2016.

U Hrvatskoj se godinama provodi genocidna politika, pravosuđe je oružje za provedbu

U Hrvatskoj se godinama provodi genocidna politika, pravosuđe je oružje za provedbu



Kreditni uredi - oglas

U Hrvatskoj se godinama provodi genocidna politika, pravosuđe je oružje za provedbu

Datum objave: 14. veljače 2016./Piše: Nada Landeka/HAZUD

Pravna država temelj je svake prosperitetne, napredne i sigurne države u kojoj žive nediskriminirani, ravnopravni građani, jednakih prava i uvjeta za život. Država u kojoj se u jednakoj situaciji tijela vlasti ili sudovi ponašaju nejednako, donose nejednake odluke i ne štite prava građana zajamčena Ustavom RH, već upravo suprotno, diskriminirajuća je.

Brojni su slučajevi nejednakog postupanja prema građanima,  povrede prava, nepoštivanja zakona što dovodi do  gubitka dostojanstva, i pojačavanja nevjere u nekakvu bolju budućnost.
Kreditni uredi - oštećenici - ministarMinistar pravosuđa Ante Šprlje,  koji je  sudeći prema stanju u zemlji,  ministar kojeg je većina očekivala s nestrpljenjem, u startu je iznio svoja razmišljanja o rješavanju nekih važnih pitanja, čime je  zapravo doveo u duboku zabrinutost velik broj dužnika, ovršenika, tužitelja, oštećenih na ovaj ili onaj način, a čija sudbina zavisi o djelotvornom i poštenom pravosuđu.

Hrvatski narod pati desetljećima

Hrvati su progonjeni u ratu i u miru. Zbog velikog broj poginulih, nestalih, ranjenih u ratu,  progonjenih i ubijenih u miru, i na koncu, osiromašenih,  ukradenog dostojanstva, časti, ugrožene egzistencije, Hrvati su postali beznadan i preplašen narod. Osim nekolicine tajkunskih obitelji koje u stvari nije ni briga tko je na vlasti, i kako će vladati državom, jer je zapravo vlast u rukama tajkuna, a ne kontrolira vlast njih, kako bi to u pravnim državama trebalo biti.
Tu i tamo, poput zrake sunca u sivom i tmurnom danu, pojavi se neka nada, neko uvjerenje da se situacija mijenja. Takva nada probudila se u mnogima i nakon najnovijih parlamentarnih izbora. Očekivalo se da će nova Vlada u kratkom roku učiniti sve potrebno oko imenovanja i vrlo brzo započeti s radom za opće dobro. Radi toga su i izabrani.
Međutim, sve ono što se događalo neposredno nakon izbora, a potom i nakon konstituiranja Vlade upućuje na to da većini političara nije na prvom mjestu narod koji ih je izabrao, već im je prioritet što bolje ukorjenjivanje u neka od vodećih funkcija u politici. Zakon je posložen tako da je njima uvijek dobro, ma kako narodu bilo. Plačica ide odmah, od dana konstituranja Sabora, oni koji su otišli, nadalje  su osigurani daljnjih šest mjeseci s primanjima. A što su to tako dobro učinili da bi narod bio u obvezi plaćati ih za njihov nerad?
Dobro upućeni koji poznaju  situaciju,  znaju da se u Hrvatskoj već godinama ne primjenjuju zakoni, ili se primjenjuju selektivno, ili samo u granici nužnosti, tek toliko da se popuni statistika.
Tako je statistički gledano, riješen velik broj slučajeva, ali naravno onih u kojima se razne bakice i djedovi kažnjavaju kaznama od 200 kn ili više zbog sitnih propusta, dok  grupa  koja je posegnula za višemilijunskim ciframa ostaje svih godina nedostižna. Dapače, uvažavana!
Godine prolaze, s njima prolaze Vlade, kao da jure brzim vlakom.  Pored njih se izmjenjuju gladna i zabrinuta lica naroda, praznih džepova, praznog pogleda usmjerenog u sutrašnjicu koja ne pruža nikakvu sigurnost. Radnih mjesta nema, velik broj onih koji rade nisu mjesecima primili plaću za svoj rad.  Građani ovršeni, opljačkani, nezaposleni, praznih džepova, gladni, a brzi vlak vladajućih nezaustavljivo juri k samo jednom cilju; zauzimanju položaja i funkcija. Narod  igra glavnu ulogu  samo  u dane izbora, tada im se političari dodvoravaju,  obećanja pljušte.

Ministar pravosuđa, u svojem prvom javnom nastupu izjavio je: „Nisam stajališta da se građani iseljavaju iz jedinog doma. U svakom slučaju mislim da bi ti građani trebali ostati u svojim domovima, a druga je stvar ako se radi o vikendici i sl.

Građani, ovršenici, oštećenici brojnih nelegalnih kreditnih ureda, nelegalnih austrijskih zadruga zapanjeno su slušali. Sa svakom novom zrakom sunca koja zasjaji sa Markovog trga, građani povjeruju da  dolazi i spasenje za njih i neko pametno rješenje.  I tada dobiju šamar u lice poput hladnog tuša!

Pa o kakvom vi to iseljavanju govorite gospodine ministre?

Od vas se očekuje da uvedete red u pravosuđe, da skupite hrabrosti natjerati suce da primjenjuju zakon na temelju kojeg donose sudske odluke, očekuje se od vas da uvedete pravosudni  nadzor  koji će imati ovlasti prave i učinkovite kontrole nad radom sudaca… nadzor koji će imati ovlasti ukazati na nezakonitosti i nepravilnosti, i tijelo koje će odluke donijete na nezakonit način konačno moći ukinuti. Jer kakva je korist od dopisivanja unutar institucija, ako to dopisivanje na daje nikakav učinak?  Očekuje se da ispravite sve one nepravde koje do sada, godinama nitko nije ispravio.
Kreditni uredi - oglasi - Ministarstvo
Oglasi o prodaji kredita pred ulazom u Ministarstvo pravosuđa
Gospodine ministre, ispred ulaza Općinskog građanskog suda u Zagrebu i danas  stoje oblijepljeni oglasi: „Najbrži način isplate novca“,  „Brza isplata“, „Kredit bez garancije“…. i slične objave. Isti takvi oglasi oblijepljeni su i na samom ulazu u Središnju Poreznu upravu Zagreb, u samom centru grada, na deset koraka od MUP-a.  Sramotno!
Kreditni uredi - Općinski građanski sud u Zagrebu
Oglasi pred ulazom u sud
Policajci, inspektori, djelatnici tajnih službi posljednjih godinu dana prozivani su u mnogim aferama. Prisluškivali su štošta, iako se oni zaklinju da nisu, informacije kolaju u javnosti, znači netko im ih je sigurno otkrio. Već i ptice na grani znaju, da su policajci mogli imati informacije o svačijem telefonskom pozivu, i izlistanje poruka, i to još i prije deset godina, dovoljno je bilo poželjeti, i neki kolega u MUP-u bi pribavio ispis.  Samo ilegalne kreditne urede i kreditne posrednike ne mogu nikako, evo već godinama “nanjušiti”? Građani  dobro znaju da u Hrvatskoj  zapravo svi sve znaju, ali ih se genocidnom politikom  pravi malo zbunjenima i tupastima.

Građane se zastrašuje  kako bi što manje vidjeli, što manje znali, i što manje se bunili

Prije dvije godine, u zgradi tržnice na Kvaternikovom trgu bilo je otvoreno nekoliko kreditnih ureda. Slobodno su, i bez ikakve zapreke ugovarali ugovore o kreditu između građana i nekakvih  Kartaga, Kartagina, isplaćivali novac na ruke, a potom bi tvrtka “Novac na ruke” zablokirala sve račune i imovinu i plijenila novac bez osnove. Ovo  iznimno važno pitanje do danas nitko nije rješavao, niti riješio.

Tko je dozvolio da se godinama provode nezakonite zapljene i blokade žiro računa i mirovina?  Tko je prešutno odobrio rad nelegalnim kreditnim uredima i pljačku tisuće građana?

FINANCIJSKA - AGENCIJA - BLOKADA ŽIRO RAČUNA
FINANCIJSKA – AGENCIJA – BLOKADA ŽIRO RAČUNA
Na stotine umirovljenika je sa zaplijenjenom mirovinom, a Zavod za mirovinsko osiguranje provodi administrativne zabrane nelegalnih poduzeća. FINA pak provodi zapljene po administrativnim zabranama, suglasnostima, temeljem bjanko zadužnica a po nalogu kreditnih ureda osnovanih sa samo 20.000 kn temeljenog kapitala, neki su i u stečaju, neki brisani, ali svima je zajedničko da uopće nisu bili sudionici ugovornog odnosa već je na njih potraživanje preneseno cesijom koja uopće nije ovjerena kod javnog bilježnika. Takav pravni posao u startu je nezakonit iz više razloga propisanih Zakonom o obveznim odnosima, a da ne kažemo da kreditni uredi uopće nisu mogli ni biti registrirani sa tako malim temeljnim ulogom, a kamo li da su smjeli poslovati bez potrebnih dozvola koje propisuje zakon.

E, tu smo zapeli gospodine ministre. Zakon!!! Što je sa primjenom Zakona?

Ustavni sud prošlog ljeta se izjasnio, iako smo svi to znali i prije da u Hrvatskoj SVI MORAJU POŠTOVATI ZAKON, USTAV I PRAVOMOĆNE SUDSKE PRESUDE.
Sudovi ne poštuju zakon, da poštuju, ni jedna ovrha se ne bi mogla provesti temeljem ugovora sklopljenim sa nelegalnim institucijama. Ovršni postupak ne bi se mogao niti pokrenuti na temelju manjkavih dokumenata koji su krivotvoreni, bez datuma, bez potpisa, i uz masu drugih nedostataka koji upućuju na sumnju u vjerodostojnost tih isprava.
FINA ne poštuje zakon, da poštuje ne bi mogla provesti niti jednu jedinu ovrhu bez da  se ovršenicima omogući pravo na žalbu prije provedbe ovrhe. To je ustavno pravo svakog građanina ove zemlje „Jamči se pravo na žalbu!“
Kompletan sustav u Republici Hrvatskoj  posložen je na način da proizvede što veći broj žrtava. Hrvatska još nije pobrojila sve svoje mrtve, nestale, ranjene, umiruće….. Ljudi se i nadalje ubijaju, umiru….Hrvati su žrtve genocidne politike…..
Ministar pravosuđa je ključ koji bi možda mogao u našoj Državi otvoriti vrata prosperiteta. Možda, jer sudeći prema njegovoj  izjavi od prije nekoliko dana, postoje ozbiljne sumnje da se nazire neko bolje sutra.  Bez korjenitih promjena u pravosuđu nema ni oporavka u društvu, ni rasta gospodarstva, nema investicija ni ulaganja. Jedini ulagači kojima je Hrvatska plodno tlo su muljatori i perači novca. Njima je naša domovina oaza.
Bez premreženosti kroz državne institucije oni ne bi uspjeli za samo nekoliko godina dovesti narod do ruba preživljavanja i gladi. Ili  neki od aktualnih ministara misli da se sa 1.000 kn mjesečno može živjeti dostojanstveno?
Do desetog ožujka 2016. godine treba usvojiti novi proračun. Mediji već unaprijed najavaljuju da neće biti potrebne većine da se isti izglasa. Vjerujem da će tako i biti, sudeći po žestokim i prljavim podvalama koje su aktualne posljednjih tjedana.
Saborske zastupnike  iz najnovijeg saziva Vlade RH okupirale su kape i barake.
Slavko Linić
Linić
Iz prošlog saziva ostala je nerazjašnjena prodaja Česme Hrvatskim šumama i preprodaja Jozi Kalemu  za iznos manji od dva milijuna kuna, uz istovremeno pogodovanje Spačvi. Ostalo je i nerazjašnjeno peglanje službenih kartice ministrice kulture,  još ne znamo ni na čiji trošak su polijetali i slijetali helikopteri i avioni po željama bivšeg premijera i bivšeg  ministra Kotromanovića.   Ostalo je i nerazjašnjeno je li Fred Matić pravi ili lažni ratni invalid, ima li ili nema PTSP,  puno toga još što ovdje nije nabrojano, i na kraju, za Boga miloga, tko će narodu dati odgovor gdje je nestalo 16 milijardi iz DUUDI-ja, dobro bi vam došle te kune  kod usvajanja novog proračuna.
Još nitko nije postavio pitanje, tko je odobrio tvrtki „Državne nekretnine“ d.o.o. da državnim nekretninama upravlja za svoj račun a ne za račun Države,  i na kraju,  kada će se oformiti jedna nepristrana i poštena komisija koja će ispitati koliko broj građana je oštećen i opljačkan od strane kriminalnih aktivnosti nezakonitih i nelegalnih kreditnih ureda i zadruga – koje ne bi mogle niz godina nesmetano poslovati – da im upravo sudovi i Ministarstvo financija  to nisu omogućili. Počevši od Trgovačkog suda, pa do Općinskih.
Novi ministar pravosuđa ima daleko ozbiljnija  pitanja za razriješiti od toga treba li dozvoliti iseljenje građana iz jedine nekretnine ili ne, jer da je Hrvatska pravna država takvo pitanje se ne bi niti postavljalo. Naprosto do takve situacije ne bi nikad niti došlo.   Prvo pitanje koje zapravo ministar pravosuđa  treba rješavati je revizija svih sudskih odluka kojim su ovrhe na temelju ništetnih ugovora – provedene,  i poništenje istih!!
Čvrste ministarske ruke i premijer koji zna lupiti „šakom o stol“ i koji ima svoj stav, mogao bi Hrvatsku pretvoriti iz oaze kriminala u oazu prosperiteta.  Za takvo što je doista potrebna snaga  i to suprotstavljanja premreženim mafijaškim strukturama koji se svim silama upinju da nova Vlada ne napravi ništa.

Nema komentara:

Objavi komentar